Agenda

Tijd:
Deur open: 19.00 uur
Workshop: 19.30 – 21.00 uur (graag 10 min voor aanvang workshop aanwezig zijn)
DansJeVrij!: 21.00 – 23.30 uur ~ 00.00 uur (einde afhankelijk van aantal dansers die er dan nog zijn)

De entreeprijs is per locatie verschillend (Naarden is 2€ goedkoper)

Reserveren of vooraf een kaartje kopen is niet nodig.  Wees wel op tijd voor de workshop! Want voor de workshop hanteren we 50 deelnemers als maximum.

Aanmelden bij het evenement (via de facebookpagina van DansJeVrij!) stellen wij erg op prijs!

Voorafgaand aan de dansavond kun je een workshop volgen.
Wat je in de workshop krijgt aangereikt, is direct daarna in de dansavond te gebruiken. DansJeVrij! streeft er naar om in de dans het contact met elkaar te bevorderen. Een workshop helpt daarbij en is bovendien een leuke start van de avond.

Zie hieronder de komende dansevenementen

klik op de workshop voor meer informatie.

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Workshop: Lietje de Haas | DJ Petro

Movement Exploration Serie

thema: bewegingsvocabulaire

Voorafgaande aan de DansJeVrij! dansavond met DJ Petro, eerst een workshop van Lietje de Haas.

Dit is het idee: Ieder lichaam slaat levensgebeurtenissen op. En ook bewegingspatronen.  Ik wil met jullie een ruimte creëren waarin onze lijven toegankelijker worden voor het absorberen en ervaren van nieuwe bewegingen. Hierbij ben ik geïnspireerd door het werk van Anya Cloud (US).

Het wordt een zweterige, actieve en bewuste sessie. De grenzen binnen onze eigen grenzen worden uitgedaagd en/of verlegd. De aanwezigheid van andere actieve lijven ondersteunen de exploratieve ruimte om het ‘onmogelijke’ om te vormen naar het fysiek en energetisch mogelijke. Door gebruik te maken van improvisatie, compositie en scores activeren we de ruimte. Zo voegen we nieuw vocabulaire aan onze lijven toe om mee te dansen, bewegen en te zijn.

Biografie:

Na elf jaar in Indonesië te hebben gewoond ben ik weer terug in Nederland.
Ik heb de wens mijn Movement Exploratie series verder te onderzoeken en aan te bieden. Mijn training heb ik gedaan aan het ' Institute of holistic dance and movement pedagogy' in Oostenrijk. Samen met de input opgedaan bij (Contact Improvisatie) intensives van Sabine Parzer, Nita Little, Ray Chung , Anna Cloud, Kirstie Simpson, Alicia Grayson en een research project van 2 maanden met Nancy Stark Smith ben ik op zoek naar die ruimte waar spel, dans improvisatie , authenticiteit, beweging en zelf ontdekking elkaar ondersteunen en op eigen wijze samenkomen in jou lijf .

Zie ook de video: Moving with happy feet!

Gegevens

Datum:
3 maart

Locatie

Danswerkplaats te Amersfoort
Oude Fabriekstraat 20
3812 NR
Amersfoort
+ Google Maps

Elke 1e zaterdag: AMERSFOORT
Elke 3e zaterdag: NAARDEN