Agenda

Tijd:
Deur open: 19.00 uur
Workshop: 19.30 – 21.00 uur (graag 10 min voor aanvang workshop aanwezig zijn)
DansJeVrij!: 21.00 – 24.00 uur

De entreeprijs is per locatie verschillend (Naarden is 2€ goedkoper)

Reserveren of vooraf een kaartje kopen is niet nodig.  Wees wel op tijd voor de workshop! Want voor de workshop hanteren we 50 deelnemers als maximum.

Aanmelden bij het evenement (via de facebookpagina van DansJeVrij!) stellen wij erg op prijs!

Voorafgaand aan de dansavond kun je een workshop volgen.
Wat je in de workshop krijgt aangereikt, is direct daarna in de dansavond te gebruiken. DansJeVrij! streeft er naar om in de dans het contact met elkaar te bevorderen. Een workshop helpt daarbij en is bovendien een leuke start van de avond.

Zie hieronder de komende dansevenementen

klik op de workshop voor meer informatie.

Laden Evenementen

Workshop: Marjon van Opijnen |
DJ: Aloes

Het “Niets”, daar waar alles nog mogelijk is

Marjon van Opijnen beweging


Workshop -
Embodiment Dance

Het is “het niets” waar alles nog kan. Waar elke beweging opnieuw vanuit begint en waar elke beweging eindigt. We hoeven er alleen maar oog voor te hebben en te luisteren naar ons lichaam om dat subtiele begin te voelen en te volgen. In deze workshop gaan we bij onszelf en in contact op zoek naar het moment waarop er heel even niets is, dat moment waaruit elke beweging en creatie nog kan ontstaan. De dans, alleen en samen, maak je als vanzelf als je luistert, voelt en kijkt in dit moment en vertrouwt dat er altijd weer een nieuwe beweging komt. Als we echt durven te vertrouwen op “het niets” en de beweging als vanzelf uit het stiltemoment laten ontstaan, ontvouwt er een dans en samenspel die we niet doelbewust zouden kunnen creëren.

Marjon van Opijnen

Ik geloof dat ons lichaam de fysieke expressie is van onze emoties, onze gedachten, en ook van onze essentie, onze bron van inspiratie en creativiteit. Ons lichaam is ons vehicle om te doen wat we te doen hebben en het is ook een enorme bron van wijsheid, het is altijd in het moment en ongecensureerd in wat het laat zien. Ik heb het Embodiment Lab opgericht om een plek te creëren waar we het contact met ons lijf kunnen (her)ontdekken, de kracht en wijsheid die het in zich heeft kunnen voelen en onderzoeken, en contact kunnen maken met de kompas die ons lichaam is. Dans is hierbij een belangrijke ingang, omdat we via de dans de spontane, intuïtieve bewegingen van ons lijf tot expressie kunnen laten komen, precies zoals het zich laat zien in het moment. Daarnaast combineer ik verschillende westerse en oosterse methoden van lichaamswerk, zoals meditatie, visualisatie, inquiry, systeem- en familieopstellingen, ademwerk, innerlijk kindwerk, dans en beweging. Naast individuele begeleiding, geef ik als lichaamsgericht trainer en traumacoach trainingen aan professionals en individuen. https://www.facebook.com/EmbodimentLab/

 


En de avond wordt vervolgd door de verrassende muziek van DJ Aloes

Gegevens

Datum:
21 april

Locatie

Studio Nia te Naarden
Amersfoortsestraatweg 16
1411 HD
Naarden
+ Google Maps

Elke 1e zaterdag: AMERSFOORT
Elke 3e zaterdag: NAARDEN