Onze kenmerken en huisregels

Jouw unieke beweging

DansJeVrij! is voor mensen van 19-99 jaar en van beginnende tot doorgewinterde danser. Dans en beweeg in alle vrijheid zoals jij dat graag doet. Jij maakt je eigen dans op jouw unieke manier. De workshop vooraf aan de vrije dansavond geeft je inspiratie en misschien wel de aanzet tot nieuwe bewegingen voor jouw wijze van dansen.

Muziek die je verrast en uitdaagt

De DJ neemt je mee op een muzikale ontdekkingsreis met verschillende tempo’s, genres en emoties. Je danst op muziek die je verrast, je uitdaagt, misschien je irriteert. Het kan zomaar zijn dat je een stukje opera, minimalistisch of gregoriaanse muziek hoort, Afrikaanse drums, of de klanken van de didgeridoo. Wij hebben de voorkeur voor akoestische muziek en vragen de DJ om in de muziekkeuze ook zeker eens "buiten de gebruikelijke DJ-muziek" iets te laten horen. Heb je vragen of opmerkingen stuur dan een berichtje via het contactformulier.

Praten buiten de danszaal

In de danszaal wordt gedanst en spreekt de muziek. Geluid maken, emotie tonen die bij jouw dans hoort, liggen, zitten, staan... Hoe jij beweegt is vrij! Wel vragen wij je om social-talk buiten de danszaal te doen.  Wanneer je meemaakt hoe intens en mooi het is wanneer verstillende muziek het enige is wat je hoort tijdens het dansen, dan begrijp je vast waarom we dit vragen.

Afgestemd met jezelf en de ander

Of je nou in je eentje danst of met één of meerdere danspartners; respecteer jezelf, de ander en diens ruimte om te dansen. Als het zeer druk is op de dansvloer pas dan je bewegingen aan (bijvoorbeeld "rennen" door de zaal kan dan tot vervelende botsingen leiden).
Wil je samen met iemand dansen, benader die persoon dan afgestemd. Stel jezelf de vraag: ‘Staat de ander er voor open?’ Een mogelijkheid is: spiegel de beweging van die danser, maak oogcontact, scheer voorzichtig langs of biedt een hand aan. Zie en voel de reactie... Ben zoveel mogelijk jezelf. 
Wanneer je alleen wenst (verder) te dansen, breng dan je handen samen voor je hart en bedank de ander door te groeten met een knikkend gebaar. Namasté.

Praktisch en van belang

We dansen op blote voeten (of dansschoentjes met zachte zolen) en in makkelijk zittende kleding. Naast de danszaal is ruimte om je om te kleden.Wij adviseren je geen sterke parfums te gebruiken.
Je bent zelf verantwoordelijk voor je spullen. Neem eventueel spullen van grote waarde mee in een tas de danszaal in en leg het daar waar niemand er last van heeft. Voorwerpen die aan het eind van de avond achter blijven, worden op de danslocatie maximaal een half jaar bewaard en gaan daarna naar een kringloopwinkel.
Het gebruik van alcohol, drugs of roken tijdens de dansavond past niet bij DansJeVrij!.
Fotograferen en filmen zijn zonder toestemming niet toegestaan. Het team van DansJeVrij! zal echter wel foto's maken en deze gebruiken op de eigen site en bij aankondiging van dansfeesten. Deze foto's worden altijd zo bewerkt dat gezichten van mensen niet goed herkenbaar zijn (tenzij geen bezwaar is aangegeven).
Telefoons in de danszaal graag uit. En we zijn de mensen die aan het eind van de avond spontaan wat mee helpen opruimen, zeer dankbaar!

Betrokken zijn bij DansJeVrij!

Wij vinden het fijn en belangrijk om een kring van sterk betrokken dansers om ons heen te hebben die wij incidenteel kunnen benaderen met vragen om hulp. Bijvoorbeeld bij het opbouwen of opruimen, of de promotie van DansJeVrij! Maar ook dansers die mee willen denken en de richting mee willen bepalen bij toekomst-gerichte vragen. Mocht je daarvoor beschikbaar zijn, stuur dan een berichtje via het contactformulier.
En/of word lid van de facebookgroep "Betrokken bij DansJeVrij!"