De ruimte en de afspraken om te dansen

Alleen een dansworkshop

We zijn weer begonnen dansavonden te organiseren. DansJeVrij! ~ Anders noemen we het in verband met de Corona-maatregelen.
We zullen steeds een uitgebreide workshop organiseren, met telkens een andere en inspirerende dansdocent. Een uitnodiging om te dansen, op de gepaste wijze, en toch in verbinding met elkaar en met een feestelijk gevoel!

DansJeVrij! ~ Anders is er meestal op de eerste en derde zaterdagavond van iedere maand steeds van 20.00 uur tot 22.30 uur.

De workshop is dus geen dansfeest, het is een besloten dansbijeenkomst met een docent.
Bedoeld voor mensen die zich vooraf hebben aangemeld, die uitgenodigd zijn en voor de workshop vooraf €15,- per persoon hebben betaald.

Registratie en vooraf betalen

Graag eerst aanmelden, lees daarvoor de aanwijzingen hier.
Vermeld je naam en telefoonnummer. Eventueel ook van de persoon die jij aanmeldt en voor wie je betaalt.

Gegevens van de deelnemers (naam, mailadres, telefoonnummer) worden per workshop maximaal twee maanden bewaard en daarna verwijderd. In deze periode zullen die gegevens alleen met bevoegde instanties gedeeld worden als dit vanuit optiek van mogelijke besmettings- en contactonderzoek noodzakelijk is. In dat geval zullen wij deelnemers van die workshop ook zelf direct informeren.

In het reserveringssysteem worden de basisgegevens wel bewaard, zodat je steeds weer in kunt loggen en je gemakkelijk kunt opgeven voor een workshop.

Heb jij betaalt en kun je door gezondheidsklachten niet deelnemen aan de workshop, dan krijg jij je geld terug of je kunt het (deels) doneren.

Check via deze link je corona-gezondheid.

kleine-beurs-regeling

Met donaties zullen we mensen die graag komen dansen, en die eigenlijk het geld er niet voor hebben, kunnen helpen (kleine-beurs-regeling). Wil je hiervoor doneren, of gebruik maken van deze regeling, stuur dan een mailtje aan dans(at)dansjevrij.nl

basisregels in de danszaal

De basis afspraken in de danszaal zullen steeds zijn:
– alleen wanneer jij fit en gezond bent, geen luchtwegklachten hebt, kom dan dansen.
– voor het betreden van de danszaal, vragen wij je eerst goed je handen te wassen (of te ontsmetten) .
– we dansen op blote voeten of op zacht dansschoeisel.
– we hanteren een beperkt aantal deelnemers, waardoor er voldoende ruimte is om met afstand tot anderen te dansen.
– met uitzondering van de vaste partner, danst iedereen op gepaste afstand van de anderen, waarbij eventueel en indien gewenst, contact met de elkaars rug wel mogelijk is.
– iedereen kan altijd naar een ander een gebaar maken om aan te geven: ‘hou afstand’.
– iedere danser respecteert de ruimte van de ander.
– mogelijk zijn de dansplekken op de vloer gemarkeerd of worden er aanwijzingen gegeven.
– er zijn geen hapjes en drankjes, neem dus je eigen drinkfles mee.
– normaal vragen wij altijd iedereen niet te praten tijdens het dansen (en de muziek te laten spreken), nu vragen wij expliciet om niet te schreeuwen, roepen, of zingen in de danszaal, dit om verspreiding van aerosolen te beperken.
– wil je tijdens de workshop uitrusten, ga dan op een stoel in de zaal aan de muurzijde zitten en houd daarbij afstand naar anderen die ook daar zitten.

buiten de danszaal ‘houd afstand’

Buiten de danszaal respecteren we de ruimte voor iedereen en houden we afstand. Er is geen lounge gelegenheid. Wil je uitvoerig praten met iemand, zoek dan daarvoor buiten de danszaal en bij voorkeur buiten het gebouw een plek.
Omkleden: bij voorkeur vooraf/thuis. Buiten de danszaal zullen enkele stoelen op 1,5 meter afstand van elkaar staan, om je daar bij om te kleden. Zijn alle stoelen bezet, wacht dan even en houd afstand.

Inloop (in de zaal) is mogelijk vanaf kwartier voor aanvang workshop. Wees op tijd, want de deur gaat om 20 uur dicht.
Wij vragen de deelnemers in- en uitgangen en gang bij de toiletten vrij te houden, zodat ieder die daar langs wil, snel en vrij zich kan bewegen.

dansprotocol

DansJeVrij! volgt het landelijk dansprotocol zoals dit voor en door dansondernemers is opgesteld.

vrij en toch beperkt, wel mede verantwoordelijk voor de ruimte van de ander

Daarmee zijn er veel mogelijkheden om heerlijk te bewegen, je eigen dans te dansen. Ook zijn er beperkingen die wij als organisator hiervoor duidelijk aangeven. Wij vragen alle deelnemers aan de workshop hiermee rekening te houden en de aanwijzingen van docent en team op te volgen. Realiseer je dat ook jijzelf voor een goede gang van zaken, verantwoordelijk bent.