DJ Outside-the-box

Carolien als DJ bij DansJeVrij!

Dat wordt weer een 'top'avond!

DJ 'outside-the-box'

De term 'outside-the-box' en 'out-of-the-box' heeft verschillende betekenissen: van een direct gebruiksklaar product (het komt zo uit de doos),  tot 'outside-the-box' dat zoiets betekent als buiten bestaande kaders denken, innovatief en creatief bezig zijn.

Voor ons als team DansJeVrij! heeft het een muzikale betekenis die beide voorgaande definities op een aardige manier combineert:

  • Wij gebruiken de muziek van 'de moeder' van DansJeVrij! DJ Carolien (overleden mei 2018), die tijdens haar ziekte haar duizenden nummers muziek in een box gebruiksklaar aan ons overdroeg 'om te gebruiken'. Het gaat om duizenden nummers die zij in ruim 15 jaar heeft verzameld.
  • En het is muziek die verrassend is, buiten de lijntjes gaat, je creativiteit als danser aanspreekt.

Het team van DansJeVrij! zal met een zekere regelmaat de muzikale keuzes van Carolien laten klinken, hetzij integraal een playlist die door Carolien zelf is aangemerkt als een 'topper' of we trekken zelf de stoute schoenen aan en maken een eigenzinnige compilatie met de muziek die zij aan ons heeft over gedragen gecombineerd met eigen muziek.

En altijd hopen wij met onze muzikale keuze je dansimprovisatie aan te spreken, omdat het soms prikkelend anders is. We laten horen aparte en verrassende akoestische muziek en afgewisseld met lekkere pop, funk, elektronisch, house. Muzikale pareltjes die je benen in beweging zetten maar ook het oor streelt of je hart raakt. Misschien hoor je een blokje minimalistische muziek, (modern)klassiek of opera, jazz of blues . En we zorgen voor vloeiende overgangen tussen de verschillende genres en nummers.


En wie er ook de DJ van de avond is, de dansvloer-code van DansJeVrij! is altijd:

Op de dansvloer spreekt de taal van de dans, het lichaam, de beweging.
En social-talk kun je in de loungeruimte doen.

Want wanneer je hebt meegemaakt hoe mooi het is wanneer je bij verstilde muziek alleen de muziek (en schuifelende voeten) hoort, dan begrijp je vast waarom we dit vragen.