Agenda

Aanvangstijd en eindtijd verschilt per evenement

Lees het evenement en zie ook voor meer informatie op de pagina Entree en Prijs.

Reserveren of vooraf een kaartje kopen is niet nodig en ook niet mogelijk.

Wees op de 1e zaterdag van de maand wel op tijd voor de workshop! We hanteren 50 deelnemers als maximum voor de workshop.

Aanmelden bij het evenement op facebook (via de facebookpagina van DansJeVrij!) stellen wij zeer op prijs.

Voorafgaand aan de dansavond kun je een korte inleiding met dansoefeningen (op de 3e zaterdag, meestal in Naarden) of workshop (op de 1e zaterdag, meestal in Amersfoort) volgen.
Wat je in de inleiding of de workshop krijgt aangereikt, is daarna op de dansvloer te gebruiken. DansJeVrij! streeft er naar om in de dans het contact met elkaar te bevorderen. Zowel de inleiding of de workshop helpt daarbij, is inspirerend en bovendien een leuke start van de avond.

Zie hieronder de komende dansevenementen

klik op het evenement voor meer informatie.

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Workshop: Jördis Jakubczick |
DJ Astrid

Getting High Raw

Voorafgaand aan de DansJeVrij! dansavond geeft Jordis Jakubczick de workshop 'Getting High Raw'


En de avond wordt vervolgd door de afwisselende en speelse muziekkeuzes van DJ Astrid!


'Getting high raw’ is een dansreis door ons fysieke lichaam, die ons met zijn creatieve impulsen meeneemt in de dansimprovisatie. Met name de transformerende krachten van ons lichaam in beweging staan centraal. Deze leiden ons gaandeweg naar transcendentie.
Ik geef jullie op deze reis een kaart mee en dat is je eigen lichaam met zijn intelligentie. Gaandeweg worden onze energiecentra, de chakra's geactiveerd. Door de Body-Mind synchronisatie opent zich ons gewaarzijn en komen we vanzelf op een hoger bewustzijnsniveau, dat ook een diepe verbondenheid in onvoorwaardelijke liefde met elkaar laat ontstaan. In deze reis worden dezelfde hormonen geactiveerd alsof wij drugs gebruiken en gaandeweg worden we high. En het mooie is: we hebben er achteraf geen kater van.

Een dans ontstaat waar niets meer te bedenken valt. Er is alleen maar voelen, zijn en bewegen in de staat van transcendentie.
Een thema wat je optimaal in de stemming brengt om hierna verder vol overgave uit je dak te gaan, heerlijk in contact met jezelf en afgestemd met anderen. We werken met oefeningen uit de Somatic Dance Approach, ontwikkelt door Jördis, met geleide aanraking van elkaar, exploratie en vrije dansimprovisatie.

 

Over Jördis Jakubczick

Tijdens haar training als professionele danseres was Jördis altijd op zoek naar de diepere beweegredenen voor de dans. Waar komt toch de enorme drijfveer voor beweging vandaan? en waarom voelt het soms zo echt en soms zo gedwongen? Dit liet haar besluiten om naast haar opleiding als moderne danseres en choreografe aan de SNDO (school voor Nieuwe Dansontwikkeling aan de AHK) in de VS Body-Mind Centering te studeren; een diepgaande studie over de intelligentie van het lichaam met onder meer lichaamswerk vanuit ervaarbare anatomie. Het leidde tot een thuis komen in haar lichaam met zijn diepe wijsheid en het besef dat lichaam, ziel en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Iets wat zij sinds meer dan 25 jaar met veel liefde en passie aan anderen tracht door te geven in vorm van haar Somatic Dance en sinds drie jaar met 'De Dans van Yin & Yang'.  Haar grootste passie is hierbij de intieme en oprechte communicatie met anderen, en de vrije expressie voluit die ontstaat als wij naar ons fysieke creatieve proces durven te luisteren.

In haar praktijk voor Somatic Healing en haar Somatic Dance Coaching werkt zij individueel met mensen en begeleidt hun in het proces van evenwicht tot krachtige zelfexpressie. Voor meer informatie over Jördis kun je kijken op de sites  somatic-dance.nl en somatic-healing.nl

 

Gegevens

Datum:
16 maart 2019

Locatie

Studio Nia te Naarden
Amersfoortsestraatweg 16
1411 HD
Naarden
+ Google Maps

Raadpleeg altijd het evenement voor de juiste dansplek.

Elke 1e zaterdag: meestal in AMERSFOORT
Elke 3e zaterdag: meestal in NAARDEN

Deze evenementen worden ook vermeld op verschillende andere kalenders waaronder:
danskalender.nl
spirituele agenda
agenda voor bewust en spiritueel leven
facebook; agenda voor blotevoetendansers