Scrol naar beneden voor de agenda.

Alleen een dansworkshop

Zolang onze gewone vrije dansfeesten nog niet mogelijk zijn, organiseert DansJeVrij! op de eerste en derde zaterdagavond van de maand een uitgebreide dansworkshop van 20.00 uur tot 22.30 uur.

De workshop is dus geen dansfeest, wel een besloten dansbijeenkomst met les-karakter.
Dit is bedoeld voor mensen die zich vooraf hebben aangemeld, die uitgenodigd zijn en voor de workshop vooraf €15,- per persoon hebben betaald.

Registratie en vooraf betalen

Graag eerst aanmelden, lees daarvoor de aanwijzingen hier.
Vermeld je naam en telefoonnummer, graag ook van de personen die jij aanmeldt.
Je ontvangt een bevestiging wanneer je kunt komen. Houd alsjeblieft je spambox ook in de gaten, want daar komen onze mails helaas nog wel eens in terecht.
Let op: vol is vol. Je krijgt dus sowieso bericht: je aanmelding is oké of je staat op de wachtlijst.

Gegevens van de deelnemers (naam, mailadres, telefoonnummer) van een workshop worden maximaal zes weken bewaard en daarna verwijderd. In deze periode zullen deze gegevens alleen met bevoegde instanties gedeeld worden als dit vanuit optiek van mogelijke besmettings- en contactonderzoek noodzakelijk is. In dat geval zullen wij deelnemers van die workshop ook zelf direct informeren.

In het reserveringssysteem worden wel de gegevens bewaard om steeds weer voor een volgende workshop je te kunnen opgeven.

Heb jij betaalt en kun je door gezondheidsklachten niet deelnemen aan de workshop, dan krijg jij je geld terug of je kunt het (deels) doneren.

kleine-beurs-regeling

Met donaties zullen we mensen die graag komen dansen, en die eigenlijk het geld er niet voor hebben, kunnen helpen (kleine-beurs-regeling).

basisregels in de danszaal

De basis afspraken in de danszaal zullen steeds zijn:

– alleen wanneer jij fit en gezond bent, geen luchtwegklachten hebt, kom dan dansen.
– voor het betreden van de danszaal, was (of ontsmet) jij eerst goed je handen.
– we dansen op blote voeten of op zacht dansschoeisel.
– we hanteren een beperkt aantal deelnemers, waardoor er voldoende ruimte is om met afstand tot anderen te dansen.
– je kunt je vooraf inschrijven met een danspartner, waarmee je tijdens de workshop eventueel wel mee in contact kunt dansen.
– met uitzondering van de vaste partner, danst iedereen op gepaste afstand van de anderen, waarbij eventueel en indien gewenst, contact met de elkaars rug wel mogelijk is.
– iedereen kan altijd naar een ander een gebaar maken om aan te geven: ‘hou afstand’.
– iedere danser respecteert de ruimte van de ander.
– de dansplekken worden op de vloer gemarkeerd.
– er zijn geen hapjes en drankjes, ieder neemt eigen drinkfles mee.
– normaal vragen wij iedereen niet te praten tijdens het dansen (en de muziek te laten spreken), nu vragen wij expliciet om niet te schreeuwen, roepen, of zingen in de danszaal, dit om verspreiding van aerosolen te beperken.
– wil je tijdens de workshop uitrusten, ga dan op een stoel in de zaal aan de muurzijde zitten en houd daarbij afstand naar anderen die ook daar zitten.

buiten de danszaal ‘houd afstand’

Buiten de danszaal respecteren we de ruimte voor iedereen en houden we afstand. Er is geen lounge gelegenheid. Wil je uitvoerig praten met iemand, zoek dan buiten het gebouw daarvoor een plek.
Omkleden: bij voorkeur vooraf/thuis. Er zullen buiten de danszaal enkele stoelen op 1,5 meter afstand van elkaar staan, om je daar bij om te kleden. Zijn alle stoelen bezet, wacht dan even en houd afstand.

Inloop (in de zaal) is mogelijk vanaf kwartier voor aanvang workshop.
Wij vragen de deelnemers in- en uitgangen en gang bij de toiletten vrij te houden, zodat ieder die daar langs wil, snel en vrij zich kan bewegen.

dansprotocol

DansJeVrij! volgt het landelijk dansprotocol zoals dit voor en door dansondernemers is opgesteld. Tevens worden de plaatselijke maatregelen van de veiligheidsregio gevolgd, waar de workshop wordt gegeven.

vrij en toch beperkt, mede verantwoordelijk voor de ruimte van de ander

Daarmee zijn er mogelijkheden om heerlijk te bewegen, je eigen dans te dansen. Ook zijn er beperkingen die wij als organisator hiervoor duidelijk aangeven. Wij vragen de deelnemers aan de workshop hiermee rekening te houden en de aanwijzingen van docent en team op te volgen. Realiseer je dat ook jijzelf voor een goede gang van zaken, verantwoordelijk bent.

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Naarden Speciaal: na samen-in-dansen, DJ Reinier ‘Outside the Box’

eerst een korte inleiding

Geniet van het Vrij Dansen!

Dat is waarvoor we het in Amersfoort en hier in Naarden als team organiseren. Een dansplek waar de zeer afwisselde muziek van klassiek tot pop/house, van melodisch tot experimenteel, van vloeiend tot staccato je uitdaagt. En die afwisseling hopen wij ook op in de dans van een ieder op eigen wijze terug te zien.

Wat kun je allemaal verstaan onder vrij dansen?

DansJeVrij! is een plek waar het vrij dansen op blote voeten (of zacht dansschoeisel) alle ruimte krijgt.
Vrij dansen is los van traditie en vorm en toch altijd met zorg voor jezelf en respect voor alle andere dansers. Omdat we als dansende, bewegende mensen allemaal anders zijn, alleen al in onze fysieke en muzikale mogelijkheden.

En toch kun je met iedereen dansen, of niet

Heerlijk om met jezelf, in je eigen ruimte, jouw beweging te voelen, te uiten! Heerlijk ook om daar ongestoord in te mogen zijn. Krijg je een uitnodiging om samen te dansen, kun je dat met vriendelijkheid afwijzen? Hoe doe je dat?

Zo belangrijk om je eigen grens te bewaken, die aan te geven, dus dansend het gesprek aangaan. Zonder woorden dan, wel in beweging, in gebaar. Hoe doe je dat?

Of je danst met een partner, of met meer dan één. Kan dat ook bij snelle ritmische muziek? Hoe doe je dat?

De vloer is altijd aanwezig, je vaste danspartner zeg maar. Niet alleen voor je voeten, ook voor je handen, je rug… Kan dat, hoe doe je dat? Wat vind jij ervan dat mensen ook bijvoorbeeld liggen, rollen, buigen, stil staan?

Daarom vanaf 20u een korte inleiding: samen-in-dansen

Om van elkaar en met elkaar te leren, te ontdekken, te inspireren, hebben we in Naarden voordat het vrije dansen begint, een korte inleiding wat we noemen: samen-in-dansen.
Iemand van ons team, of een andere ervaren vrij-danser, vragen wij om dit te verzorgen.

Daarin laten we je graag beleven hoe je kunt dansen in contact met jezelf, de ander en dat altijd ook de vloer  je danspartner is.

En ben jij zeer bekend met het vrije en bewuste dansen, voel je uitgenodigd om juist dan bij de inleiding mee te doen en je ervaring in te zetten. Want we zijn allemaal een bron van inspiratie!

Ben je onbekend of nog zoekende in het vrij-dansen, neem dan alsjeblieft deel aan dit half uur.

De dansavond met DJ Reinier ‘Outside the Box’ begint om 20.30u en eindigt om 23u

We hopen met een grote groep de avond om 20 uur te starten; de zaal is open vanaf 19.45u
En om 23u na de laatste klanken, nog even een gezellig samen-zijn!

Gegevens

Datum:
16 november 2019
Tijd:
20:00 - 23:00
Kosten:
€15
Site:
https://www.dansjevrij.nl

Locatie

Studio Nia te Naarden
Amersfoortsestraatweg 16
1411 HD
Naarden
+ Google Maps

Raadpleeg kort voor je naar DansJeVrij! gaat, het evenement voor de juiste dansplek en aanvangstijd.

Elke 1e zaterdag: meestal in AMERSFOORT
Elke 3e zaterdag: meestal in NAARDEN

Onze evenementen worden ook vermeld op verschillende andere kalenders waaronder:
danskalender.nl
agenda voor bewust en spiritueel leven
spirituele agenda
facebook; agenda voor blotevoetendansers

Ken je een andere agenda die geschikt is voor onze evenementen? Geef je suggestie aan ons door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien − 11 =