Agenda

Aanvangstijd en eindtijd verschilt per evenement

Lees het evenement en zie ook voor meer informatie op de pagina Entree en Prijs.

Reserveren of vooraf een kaartje kopen is niet nodig en ook niet mogelijk.

Wees op de 1e zaterdag van de maand wel op tijd voor de workshop! We hanteren 50 deelnemers als maximum voor de workshop.

Aanmelden bij het evenement op facebook (via de facebookpagina van DansJeVrij!) stellen wij zeer op prijs.

Voorafgaand aan de dansavond kun je een korte inleiding met dansoefeningen (op de 3e zaterdag, meestal in Naarden) of workshop (op de 1e zaterdag, meestal in Amersfoort) volgen.
Wat je in de inleiding of de workshop krijgt aangereikt, is daarna op de dansvloer te gebruiken. DansJeVrij! streeft er naar om in de dans het contact met elkaar te bevorderen. Zowel de inleiding of de workshop helpt daarbij, is inspirerend en bovendien een leuke start van de avond.

Zie hieronder de komende dansevenementen

klik op het evenement voor meer informatie.

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Workshop door Janna van Leeuwen
DJ Reinier ‘outside the box’

bewegen door licht en duister

Butoh-dans
Een workshop door Janna.


En de avond wordt vervolgd door de muziek van DJ 'outside the box' - Reinier dit keer is de keuze geïnspireerd door Water in al zijn verschijningsvormen.


Een kennismaking met Butoh: een Japanse dansvorm ontstaan na de 2e Wereldoorlog. En deze dans gaat tegen alle conventies in. Waar de westerse dans is gericht op schoonheid en perfectie, gaat Butoh op zoek naar schaduw en lelijkheid.

De belangrijkste tool die we gebruiken is: aandacht. We laten onze mentale constructies zoveel mogelijk achter ons en creëren openheid voor wat zich in ons lijf aandient. Met behulp van theatrale aspecten verkennen we verschillende kanten van het mens-zijn. We bewegen door licht en duister, en betrekken de stem actief bij de dans.

De workshop wordt ondersteund door muzikale duizendpoot Luuk Lenders. Hij zal zorgen voor een uitnodigend, stimulerend of juist heel subtiel klankentapijt met zijn vele fluiten, accordeon en andere klanken.

Over Janna 

"Het werk van Armand van den Hamer vormt de belangrijkste basis voor mijn workshops. Verder heb ik ruime ervaring in dans, lichaams- en aandachtswerk, en ben ik een fanatiek zelfonderzoekster. Werken met dans en stem is voor mij het middel om dingen op zijn plek te laten vallen, en het leven vanuit een breder perspectief te kunnen zien dan puur het mentale en emotionele."

zie verder dansenstemwerk

Gegevens

Datum:
2 maart 2019

Locatie

Danswerkplaats te Amersfoort
Oude Fabriekstraat 20
3812 NR
Amersfoort
+ Google Maps

Raadpleeg altijd het evenement voor de juiste dansplek.

Elke 1e zaterdag: meestal in AMERSFOORT
Elke 3e zaterdag: meestal in NAARDEN

Deze evenementen worden ook vermeld op verschillende andere kalenders waaronder:
danskalender.nl
spirituele agenda
agenda voor bewust en spiritueel leven
facebook; agenda voor blotevoetendansers