Scrol naar beneden voor de agenda.

Alleen een dansworkshop

Zolang onze gewone vrije dansfeesten nog niet mogelijk zijn, organiseert DansJeVrij! op de eerste en derde zaterdagavond van de maand een uitgebreide dansworkshop van 20.00 uur tot 22.30 uur.

De workshop is dus geen dansfeest, wel een besloten dansbijeenkomst met les-karakter.
Dit is bedoeld voor mensen die zich vooraf hebben aangemeld, die uitgenodigd zijn en voor de workshop vooraf €15,- per persoon hebben betaald.

Registratie en vooraf betalen

Graag eerst aanmelden, lees daarvoor de aanwijzingen hier.
Vermeld je naam en telefoonnummer, graag ook van de personen die jij aanmeldt.
Je ontvangt een bevestiging wanneer je kunt komen. Houd alsjeblieft je spambox ook in de gaten, want daar komen onze mails helaas nog wel eens in terecht.
Let op: vol is vol. Je krijgt dus sowieso bericht: je aanmelding is oké of je staat op de wachtlijst.

Gegevens van de deelnemers (naam, mailadres, telefoonnummer) van een workshop worden maximaal zes weken bewaard en daarna verwijderd. In deze periode zullen deze gegevens alleen met bevoegde instanties gedeeld worden als dit vanuit optiek van mogelijke besmettings- en contactonderzoek noodzakelijk is. In dat geval zullen wij deelnemers van die workshop ook zelf direct informeren.

In het reserveringssysteem worden wel de gegevens bewaard om steeds weer voor een volgende workshop je te kunnen opgeven.

Heb jij betaalt en kun je door gezondheidsklachten niet deelnemen aan de workshop, dan krijg jij je geld terug of je kunt het (deels) doneren.

kleine-beurs-regeling

Met donaties zullen we mensen die graag komen dansen, en die eigenlijk het geld er niet voor hebben, kunnen helpen (kleine-beurs-regeling).

basisregels in de danszaal

De basis afspraken in de danszaal zullen steeds zijn:

– alleen wanneer jij fit en gezond bent, geen luchtwegklachten hebt, kom dan dansen.
– voor het betreden van de danszaal, was (of ontsmet) jij eerst goed je handen.
– we dansen op blote voeten of op zacht dansschoeisel.
– we hanteren een beperkt aantal deelnemers, waardoor er voldoende ruimte is om met afstand tot anderen te dansen.
– je kunt je vooraf inschrijven met een danspartner, waarmee je tijdens de workshop eventueel wel mee in contact kunt dansen.
– met uitzondering van de vaste partner, danst iedereen op gepaste afstand van de anderen, waarbij eventueel en indien gewenst, contact met de elkaars rug wel mogelijk is.
– iedereen kan altijd naar een ander een gebaar maken om aan te geven: ‘hou afstand’.
– iedere danser respecteert de ruimte van de ander.
– de dansplekken worden op de vloer gemarkeerd.
– er zijn geen hapjes en drankjes, ieder neemt eigen drinkfles mee.
– normaal vragen wij iedereen niet te praten tijdens het dansen (en de muziek te laten spreken), nu vragen wij expliciet om niet te schreeuwen, roepen, of zingen in de danszaal, dit om verspreiding van aerosolen te beperken.
– wil je tijdens de workshop uitrusten, ga dan op een stoel in de zaal aan de muurzijde zitten en houd daarbij afstand naar anderen die ook daar zitten.

buiten de danszaal ‘houd afstand’

Buiten de danszaal respecteren we de ruimte voor iedereen en houden we afstand. Er is geen lounge gelegenheid. Wil je uitvoerig praten met iemand, zoek dan buiten het gebouw daarvoor een plek.
Omkleden: bij voorkeur vooraf/thuis. Er zullen buiten de danszaal enkele stoelen op 1,5 meter afstand van elkaar staan, om je daar bij om te kleden. Zijn alle stoelen bezet, wacht dan even en houd afstand.

Inloop (in de zaal) is mogelijk vanaf kwartier voor aanvang workshop.
Wij vragen de deelnemers in- en uitgangen en gang bij de toiletten vrij te houden, zodat ieder die daar langs wil, snel en vrij zich kan bewegen.

dansprotocol

DansJeVrij! volgt het landelijk dansprotocol zoals dit voor en door dansondernemers is opgesteld. Tevens worden de plaatselijke maatregelen van de veiligheidsregio gevolgd, waar de workshop wordt gegeven.

vrij en toch beperkt, mede verantwoordelijk voor de ruimte van de ander

Daarmee zijn er mogelijkheden om heerlijk te bewegen, je eigen dans te dansen. Ook zijn er beperkingen die wij als organisator hiervoor duidelijk aangeven. Wij vragen de deelnemers aan de workshop hiermee rekening te houden en de aanwijzingen van docent en team op te volgen. Realiseer je dat ook jijzelf voor een goede gang van zaken, verantwoordelijk bent.

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Workshop: Sebas van Wetten
DJ Reinier ‘Outside the Box’

Sebas.v.Wetten
Sebas

Leiden met één vinger, volgen met je hele lijf


Een workshop met eenvoudige elementen uit Contact-Improvisatie, door Sebas van Wetten.


En na de workshop DansJeVrij! met de muzikale mix van beat en verstild van de huis-DJ Reinier 'outside the box'.


 

Misschien heb je wel eens mensen op de dansvloer "Contact-Improvisatie" zien doen, waarbij ze allerlei wilde acrobatische vliegoefeningen deden en daarbij steeds weer op de grond vielen en rolden.
"Leuk," dacht je misschien, "maar niet voor mij..."
Maar Contact-Impro begint misschien wel bij het afgestemd reageren op subtiele impulsen van een andere danser. Een kwaliteit die je in iedere dans kunt gebruiken, of het er nou als "Contact-Impro" uit ziet of niet.

In deze toegankelijke "Contact-Impro"-workshop gaan we daarmee oefenen en spelen:
Reageren op subtiele impulsen.
We oefenen dan met bijv.:
- Hoe kun je "met één vinger" de bewegingen van een ander leiden, d.m.v. subtiele suggesties op het juiste moment. Dat kan door eerst precies te volgen wat er al is.
- Hoe kun je je bewegingen toegankelijk maken voor dit soort suggesties.
- En hoe kan dan je hele lichaam reageren; de subtiele input kan op jouw éigen manier tot uitdrukking komen in jouw dans.

Het is een leiden & volgen via het subtiele contact, waarbij de rollen elkaar vloeiend afwisselen. Dit leiden en volgen wordt dan een onderstroom, waarop het verhaal van de dansontmoeting zich kan ontvouwen.

- Daar is het tenslotte om te doen.

Een workshop om meer mogelijkheden te verkennen om dansend op anderen te reageren.
En ook een leuke opwarming voor de dansavond. (Eerdere danservaring of ervaring met Contact-Improvisatie is niet nodig.)

Over Sebas van Wetten:
Sebas wil met zijn lessen graag anderen inspireren om nieuwe mogelijkheden en expressie in hun dans te vinden. Daarbij gebruikt hij beelden uit de natuur en zoekt naar de muzikaliteit en poëzie in de beweging. Hij danst al meer dan 20 jaar CI en geeft hierin zo'n 15 jaar les (Voortgezette Opleiding Docent Dansexpressie, Amsterdam, 2002).
Daarnaast is hij fysiotherapeut en gebruikt zijn kennis van het bewegende en genezende lichaam om op een veilige en gezonde manier te leren bewegen.

Sebas geeft wekelijks les in Contact-Impro op dinsdagavond in Utrecht.  Meer over cursussen en workshops van Sebas: dansavontuur.nl

 

 

Gegevens

Datum:
5 oktober 2019
Kosten:
€17

Locatie

Danswerkplaats te Amersfoort
Oude Fabriekstraat 20
3812 NR
Amersfoort
+ Google Maps

Raadpleeg kort voor je naar DansJeVrij! gaat, het evenement voor de juiste dansplek en aanvangstijd.

Elke 1e zaterdag: meestal in AMERSFOORT
Elke 3e zaterdag: meestal in NAARDEN

Onze evenementen worden ook vermeld op verschillende andere kalenders waaronder:
danskalender.nl
agenda voor bewust en spiritueel leven
spirituele agenda
facebook; agenda voor blotevoetendansers

Ken je een andere agenda die geschikt is voor onze evenementen? Geef je suggestie aan ons door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + drie =